ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН НА "БИО ТЕРМАЛ" ООД И ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН НА "БИО ТЕРМАЛ" ООД

Поръчка
Цена
Плащане
Поверителност
Други условия
Доставка и срокове
Минимална стойност на поръчката
Отказ от закупена стока
Гаранционни условия


Поръчка
След получаване на Вашата поръчка при нас същата ще бъде обрабтвана от наш представител. Вашите поръчки могат да бъдат приети или обновявани до 16:00ч. в деня на изпращането им. Поръчки след 16:00ч. ще бъдат обработвани на следващия работен ден.
Потребителят има право да се откаже от грешно изпратена заявка в рамките на 1 (един) работен ден от датата на подаването й, като уведоми за това си действие "БИО ТЕРМАЛ" ООД. При междувременна промяна в статуса на даден артикул или подробности по доставката ще се свържем с Вас на посочените телефони за контакт и по и-мейл. Вашият личен профил в сайта пази информацията за направените от Вас поръчки.

Цена
Цената НА ВСИЧКИ ПРОДУКТИ продукти включва ДДС 20%. Потребителите заплащат цената, която е в BGN (лева) и актуална към момента на заявяване на поръчката. Продукрите в сайта са с безплатна доставка в границите на Република България! Стойността на пратката Ви се формира от цената и заявените бройки на поръчаните продукти. Удостоверяването на стойността по сделка става със съответно приложен към пратката или изпратен по друг начин фискален документ. "БИО ТЕРМАЛ" ООД си запазва правото да променя цените по всяко време, без да дължи предварително уведомяване на своите клиенти.

При допуснати технически грешки в публикуването на сайта http://shop.bio-thermal.net, "БИО ТЕРМАЛ" ООД има правото да откаже изпълнението на поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя, освен да възстанови сумите платени и/или депозирани от потребителя, ако има такива.

Плащане
Приемаме плащания в лева по банков път:
Разплащания в лева /BGN:
Банка: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BIC:UNCRBGSF
IBAN:BG36UNCR70001501500349
Получател: "БИО ТЕРМАЛ" ООД
Основание: Онлайн поръчка №

При плащания от чужбина моля, упоменете в платежния документ за "Разпределение на таксите", че всички банкови такси (банка на Получател и банка на Наредител) са за сметка на купувача (Наредителя).

Плащане в брой с "Наложен платеж" - "БИО ТЕРМАЛ" ООД не работи с такъв вид плащане!

Цени в друга валута

Всички плащания в онлайн магазин се извършват в български лева (BGN). Съответно валутните цени се конвертират преди плащане и Вашето извлечение ще бъде в местна валута. Евентуална обмяна към друга валута, се извършва от финансовата институция обслужваща клиента по нейните собствени обменни курсове. Тъй като валутните курсове и таксите по превалутиране варират между финансовите институции, винаги е препоръчително да се свържете с Вашия местен доставчик за точна информация по конвертиране на друга валута към BGN.
За Ваше улеснение можете да извършите плащането и от друга държава, но моля обърнете внимание, че ние доставяме нашите стоки и носим отговорност за тях само на територията на България!
Онлайн магазинът задължава потребителя с дължимата сума по поръчката до момента на нейното изпращане и не носи отговорност за последващи такси и /или превалутиране.

Поверителност

"БИО ТЕРМАЛ" ООД не събира информация за кредитни карти. За да осигури сигурност за Вашата информация уебсайта няма функция за разплащане с кредитна карта.

"БИО ТЕРМАЛ" ООД обаче не носи отговорност за сигурността в случаи на измамно ползване на Вашата кредитна карта за покупки в нашия сайт, нито се обвързваме с връщане на пари за покупки от сайта ни с крадена кредитна карта.

"БИО ТЕРМАЛ" ООД ще съдейства активно на органите на реда при незаконно използване на услугите на сайта или незаконно пазаруване на продукти и услуги.

"БИО ТЕРМАЛ" ООД се стреми да удовлетворява клиентите си по най-добрия начин, като дава сигурна гаранция за връщане съгласно условията при които е направена покупка и в рамките на указаните срокове.

Други условия

Вашата поръчка се получва от нас независимо от това дали плащането е направено. При проблем с плащането или при желание да платите по друг начин, моля свържете се с нас.

В случай на избор на заплащане чрез системите за електронни разплащания Epay, БОРИКА или банков път е нужно това да бъде направено в срок от 7 (седем) дни от датата на изпратена заявка.
Потребителят дава изричното си съгласие да извърши авансово плащане за поръчания продукт/и.

Потребителят заплаща (заверява банковата сметка) на доставчика с цялата сума предмет на сделката.

Срокът на доставка започва да тече от датата на заверка на нашата банкова сметка. При забава на плащане след този седемдневен срок поръчката се анулира, стоката се освобождава отново за продажба без предизвестие, като частично направени плащания на купувача (ако има такива) се възстановяват.

При заверки на плащания след 16ч. поръчките ще бъдат обработвани на следващия работен ден.

Доставка и срокове

Вашите поръчки ще бъдат обработвани в деня на получаването до 16ч.

Поръчки постъпили след 16ч. ще бъдат обработвани на следващия работен ден.

"БИО ТЕРМАЛ" ООД си запазва правото да поиска допълнително потвърждение, включително по телефон, факс, електронна поща на заявената от Вас поръчка. Това може да бъде направено във всички случаи на съмнение по информацията за потребителя, адресните данни както и заплащането по предмета на сделката.

В случай, че Потребителят откаже да предостави изискваната от "БИО ТЕРМАЛ" ООД информация, касаеща изпълнението на поръчката, отказът от предоставянето й автоматично води до отмяна на поръчката с или без допълнително уведомление на Потребителя.

Всеки поръчан продукт се доставя директно от производителя, за да бъде избраната от Вас комбинация от характеристики- цвят, покритие, автоматика, комплектация с екстри. Това прави срока за доставка 2-3 работни седмици. Ние работим със собствен транспорт или ползваме спедиторски фирми за доставка, защото много от нашите продукти са с високо тегло. Времето за доставка зависи и от нашата и Вашата заетост. Във всеки случай ние ще се свържем с Вас, след като направите поръчка, за да уточним времето на доставката и.

Срокът може да бъде удължен при официалните празници и/или почивни дни със срока на неработните дни.

"БИО ТЕРМАЛ" ООД не носи отговорност и не дължи обезщетение на Потребителя за случаите на забава поради невярна адресна информация на Потребителя и/или поради независещи от Продавача форсмажорни обстоятелства.

Адрес за получаване на пратката е посоченият от Вас адрес в регистрацията или указан допълнително адрес за доставка.

Промени в адреса на доставка и други потребителски данни след изпратена от Вас поръчка са валидни само за последващи поръчки, освен ако Потребителят не се свърже с нас своевременно за прилагането им към неизпратена поръчка.

Във всякакви случаи на възможно забавяне извън посочените срокове за доставка Вие ще бъдете уведомени своевременно от наш сътрудник.

Минимална стойност на поръчката


Във връзка с промяната на схемата на банково разплащане от страна на нашите чуждестранни партньори, считано от 11.11.2015 г., въвеждаме минимална стойност на поръчката от 350 /триста и петдесет/ лева без ДДС. Тази граница е необходима за компенсиране на транспортните разходи за международна и вътрешна спедиция и разходите по банкови разплащания. Припомняме, че всяка поръчка се заплаща индивидуално и се транспортира директно от производителя до крайния клиент.
Поръчки под тази минимална стойност няма да бъдат изпълнявани.

Отказ от закупена стока, рекламации

Потребителят има право да откаже заявената от него стока или да предяви рекламация в случаите:

1. Стоката очевидно не съответства на заявената за покупка от Потребителя и това може да се установи чрез обикновения й преглед.
2. Стоката е била повредена при транспортиране. "БИО ТЕРМАЛ" ООД съветва Потребителите при съмнение за повреда вследствие на транспорт винаги да проверяват при получаване състоянието на стоката. Правете това в присъствие на служителя, доставящ стоката. При наличие на повреди по външния вид на опаковката, които биха породили съмнения за повреда на стоката, моля съставете протокол за това с доставящия стоката и ни уведомете.
При приемане на пратката от Потребителя без забележки , всички и всякакви претенции за транспортни повреди впоследствие са неоснователни и като такива не следва да бъдат удовлетворявани.
В случай, че не бъде изготвен и подписан протокол за щети в присъствието на служител от "БИО ТЕРМАЛ" ООД или транспортиращата фирма при получаването на пратката и не бъде незабавно уведомен наш сътрудник, Потребителят губи правото си за привеждане от нас на евентуално констатирани външни видими дефекти в съответствие с предмета на сделката.
За действия по рекламация по предходните случаи Потребителят е длъжен да уведоми "БИО ТЕРМАЛ" ООД в рамките на 2 ( два ) дни.

3. Платената сума не съответства на поръчаната стока. Случаите са при недостиг на количество от артикул, объркано направление на пратки и получаване на стока за които е надплатена от клиента сума по-висока от стойността по сделката.
В изброените случаи по т.3 Потребителят може да иска стоката да бъде заменена или допълнена със съответстваща по вид и състояние на подадената от него заявка за покупка чрез отправяне на съответно писмено известие , като при упражняване на това право стоката се доставя за подмяна или доокомплектоване за сметка на "БИО ТЕРМАЛ" ООД.
Заявки за рекламации поради несъответствие на плащането с получената стока се приемат в рамките на 7 (седем) дни след получаване на стоката. В такива случаи "БИО ТЕРМАЛ" ООД ще възстанови разликите в сумите на Потребителя в рамките на 7 (седем) дни от уведомлението за това.

4. Клиент, който е Потребител по смисъла на Закона за защита на потребителите, има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор за покупка на стока през http://shop.bio-thermal.net/ в срок от 14 (четиринадесет) дни, считано от датата на получаването на стоката.

В случай, че Потребителят се откаже от сключения договор в срока по предходното изречение, той следва да изпрати заявление за отказ от сключения договор до "БИО ТЕРМАЛ" ООД и да върне стоката в срок от 14 дни от подаването на заявлението за отказ.

Заявлението за отказ следва да бъде изпратено по някой от следните начини:

НА АДРЕС: България, гр.София 1220, ж.к. Надежда, Бл. 410, Вх. В, Ап. 62
Е-MAIL АДРЕС: office@bio-thermal.net
Стандартно заявление за отказ от сключен договор е приложено в края на този документ
Потребителят е длъжен да съхранява получената от него стока, да осигури запазването на нейното качество и безопасността.
За да се упражни правото на отказ от договора и връщане на стоката, последната трябва да отговаря на следните условия и изиксвания за състоянието и, обусловени от спецификата на продукта и съгласно чл. 47, ( 1), т. 8 и т.11 от ЗЗП:
Потребителят следва да върне стоката с нейните оригинални етикети, без да е била употребявана, без да е повредена или третирана по какъвто и да било начин, с ненарушена цялост, напълно окоплектована заедно с всички съпътстващи я документи, включително с инструкции за ползване, декларация за съответствие, гаранционна карта и др., без каквито и да било външни или вътрешни дефекти, в оригиналната и поставена от производителя опаковка, включително с поставените от производителя полистиролни или други защитни елементи, защитни фолиа, маркировки и т.н . Допуска се залепване на защитното фолио, ако същото е било срязано при разопаковането на стоката.
Стока, не отговаряща на което и да е от горните условия не подлежи на връщане, съответно в случая Потребителят губи правото на отказ от договора на основание чл. 47, ( 1), т. 8 и 11 от ЗЗП.
Стоката може да бъде върната до "БИО ТЕРМАЛ" ООД само ако разноските по връщането на стоката са за сметка на Потребителя! "БИО ТЕРМАЛ" ООД си запазва правото на отказ да получи за собствена сметка отказана стока.
След получаване на върната стока и прегледа й, Продавачът възстановява на потребителя заплатената от него цена (без разходите за обратна доставка) не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си на отказ от сключения договор.
При плащане по банков път връщането на парите става обратно към същата банкова сметка.
5. Несъответствие между заявени и изпратени продукти.
В случай, че по вина на Продавача има несъответствие между заявени и изпратени продукт(и), Потребителят може в рамките на 2 (два) дни от датата на получаване да поиска незабавна подмяна на сгрешения продукт с този от поръчката с уведомление през сайта за контакти или на телефон 0886 438 225.
За решаването на този случай е нужно Потребителят да изпрати обратно стоката чрез посочен от "БИО ТЕРМАЛ" ООД куриер и това е за сметка на Продавача. При това стоката трябва да отговаря на изискванията, посочени в т. 4 за стока при отказ от поръчка.
"БИО ТЕРМАЛ" ООД се задължава в рамките на 15 работни дни от получаването обратно на погрешните продукти да достави за собствена сметка съответстващите на предмета на сделката.
Несъответствието на един от много продукти не е причина за отказването на всички.


Гаранционни условия:

1. Изискване за монтаж

Гаранцията на изделието е в сила само при монтаж, пускане в експлоатация и ползуването му съгласно инструкциите му за употреба. За продукти, за които е нужен правоспособен техник, трудът на монтажа им не е включен в цената на изделието.

2. Място за приемане на рекламация:

Рекламации за закупена стока се приемат на адреса на "БИО ТЕРМАЛ" ООД.
Моля обадете се предварително на посочените телефони за контакт за уточняване на детайлите и получаване на технически указания, ако това е необходимо.
При предявявяне на рекламацията е необходимо Потребителят да транспортира стоката до мястото на продажбата и или до посочен от Продавача сервиз. Поради големия обем и тегло на продуктите, когато това не е възможно или би затруднило Потребителя, може да се уговори посещение на място от представител на Продавача. В този случай, ако рекламацията е неоснователна или повредата се дължи на неправилна употреба или друга манипулация по вина на Потребителя, същият се задължава да заплати разходите по посещението в разумен и нормален за този вид дейност и разстояние размер.

3. Необходими документи за извършване на рекламация

3.1. Рекламацията се предявява на място в търговския обект устно или писмено, като Потребителят посочва предмета на рекламацията, имена, адрес и телефони за връзка.

3.2. При подаване на рекламация Потребителят задължително прилага документ на който се удостоверява изделието и срока на гаранцията : Гаранционна Карта и/или Касов бон (Фактура), евентуален Протокол установяващ дефекта на стоката.

3.3. Гаранционната карта съдържа модела, фабричния номер, датата на покупка, име, подпис и печат на продавача, като се приема, че Потребителят се е запознал с посочените гаранционни условия в рамките на 7 (седем) дни.

4. Гаранционен срок

Гаранционният срок за изделието е упоменат в неговата гаранционната карта.

Гаранционният срок започва да тече от датата на закупуване указана в документа за покупко-продажба.

5. Не подлежат на гаранционно обслужване!!

Всички външни части на изделието увредени по невнимание на клиента.
Стъклените елементи
Устройства, уреди и аксесоари ползувани извън предназначението им или в условия извън указаните в инструкцията за ползуване.

Внимание:!

Гаранционното обслужване може да бъде отказано при:

5.1. Липса на документи удостоверяващи покупко-продажбата на стоката.

5.2. Несъответствие между данни в документите и стоката по вина на Потребителя.

5.3. Подправки в документите или фабричните номера на изделието.

5.4. При опит за ремонт, приспособяване или модификация на изделието от неупълномощени от Продавача лица.

5.5. При неспазване условия за съхранение и транспорт.

5.6. При повреди от неправилна работа с изделието, функционално претоварване, ползване в неподходящи за работа условия (неизправни електрически мрежи, въздействия на температура или влага както и други фактори извън допустимите граници).

5.7. При токови удари, наводнения, гръмотевици, пожар и други обстоятелства форсмажор извън контрола на производителя, търговеца и сервиза.

ПРИЛОЖЕНИЯ

Приложение 1:
Информация относно упражняване правото на отказ от договора
Указания за отказ:

Имате право да се откажете от настоящия договор, без да посочвате причини за това, в срок 14 дни.
Срокът за отказ е 14 дни считано от дата (попълва се датата съгласно видовете договор, посочени в т. 1, букви "а", "б", "в", "г" или "д" от Указанията за попълване).

За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите (за Вашето име, географски адрес и ако имате такива, телефонен номер, факс и електронен адрес, съгласно т. 2 от Указанията за попълване)
и за решението си да се откажете от договора с недвусмислено заявление (например писмо, изпратено по пощата, факс или електронна поща).
Можете да използвате приложения стандартен формуляр за отказ, но това не е задължително.
За да спазите срока за отказ от договора, е достатъчно да изпратите съобщението си относно упражняването на право на отказ преди изтичането на срока за отказ от договора.
Ако се откажете от настоящия договор, ние ще Ви възстановим всички плащания, които сме получили от Вас, без неоправдано забавяне и не по-късно от 14 дни считано от датата, на която ни информирате за Вашето решение за отказ от настоящия договор. Ще извършим възстановяването, като използваме същото платежно средство, използвано от Вас при първоначалната трансакция, освен ако Вие изрично не се съгласите за друг начин; във всеки случай това възстановяване няма да бъде свързано с никакви разходи за Вас.
Имаме право да отложим възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно и прегледа им за съответствие с изискванията към стоките, подлежащи на връщане.
Очакваме да ни изпратите обратно стоките без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни след деня, в който сте ни информирали за отказа си от настоящия договор.
Срокът се счита за спазен, ако ни изпратите обратно стоките преди изтичането на 14-дневния срок.
Вие трябва да поемете преките разходи по връщане на стоките. Разходите се очаква да не надвишат приблизително 80 лв.
Обръщаме Ви внимание, че състоянието на стоката трябва да съответства на изискванията, описани в нашите Условия и изисквания за състоянието на стоката, за да е приложим отказът от договора.

С уважение,

С. Александрова

„ БИО ТЕРМАЛ” ООД
1220 СОФИЯ ж.к. Надежда, Бл. 410, Вх. В, Ап. 62
България
e-mail : office@bio-thermal.net тел. 0886 438 225



Приложение 2:
Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора:

(попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)

– До „ БИО ТЕРМАЛ” ООД
1220 СОФИЯ ж.к. Надежда, Бл. 410, Вх. В, Ап. 62
България
e-mail : office@bio-thermal.net

– С настоящото уведомявам/уведомяваме*, че се отказвам/отказваме* от сключения от мен/нас* договор за покупка на следните стоки*/за предоставяне на следната услуга*
– Поръчано на*/получено на*
– Име на потребителя/ите
– Адрес на потребителя/ите
– Подпис на потребителя/ите (само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)
– Дата
------------------------------------------------------
* Ненужното се зачертава.

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Настоящата Декларация за поверителност и защита на личните данни на “БИО ТЕРМАЛ ” ООД („Декларация за поверителност“) се основава на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 г. относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/EО („Регламент (ЕС) 2016/679”).

 

Данни за администратора

Идентификация на администратора на лични данни и на длъжностното лице по защита на личните данни в „БИО ТЕРМАЛ“ ООД.

 

„БИО ТЕРМАЛ” ООД, е търговско дружество, регистрирано в търговския регистър към Агенция по вписванията с ЕИК 200001944, със седалище и адрес на управление: гр. София, ж.к. „Надежда“ бл.410, вх. В ап.62, представлявано от Силвия Пиянечка, в качеството и на Управител. „БИО ТЕРМАЛ” ООД е администратор на лични данни, съобразно разпоредбите на Закона за защита на личните данни и Регламент 2016/679 на (ЕС)

 

Как да се свържете с нас?

Адрес: гр. София, ж.к. „Надежда“ бл.410, вх. В ап.62 , тел. 0886 438 225, email: office@bio-thermal.net

 

“БИО ТЕРМАЛ” ООД уважава поверителността на личните Ви данни и полага максимални усилия за опазването им.

 

Защитата на личната Ви информация през целия процес на обработка на лични данни, както и сигурността на всички бизнес данни, е въпрос с първостепенна значимост и приоритет за нас. Ние обработваме личните данни, събрани по време на посещението Ви на нашата уеб-страница, поверително и в съответствие със законовите разпоредби на национално и европейско ниво.

Защитата на данните и сигурността на информацията са включени в корпоративната ни политика за поверителността.

Какво представлява Политиката за поверителността:

Тази политика за сигурност има за цел да Ви представи изчерпателна информация на ясен и достъпен език за това какви действия се извършват с личните данни, които предоставяте на “БИО ТЕРМАЛ” ООД включително:

• Какви лични данни събираме за Вас?

• Каква е целта на тяхното събиране?

• За какъв срок съхраняваме предоставените лични данни?

• С кого споделяме Вашите лични данни?

• Как Ви уведомяваме за промяна на нашата Политика за сигурност?

• Какви видове „бисквитки“ използваме, за да направим престоя Ви на нашата уеб-страница по-добър?

• Какви са Вашите права относно предоставените лични данни?

С тази Политика за сигурност “БИО ТЕРМАЛ” ООД декларира, че прилага всички технически и организационни мерки за защита на личните данни на физическите лица, които са предписани от закон или друг нормативен акт на национално и европейско ниво.

Какво са лични данни?

Всяка информация и данни, които могат да идентифицират физическо лице, пряко или непряко. Така напр. непряко идентифициране е номерът на мобилния Ви телефон. Пряко идентифициране се постига, когато предоставите уникален идентификатор като например ЕГН, ЛНЧ, клиентски код и др.

Лични данни, които се обработват

За да Ви предостави ефективен достъп до нашите продукти и услуги и да се осъществи търговската сделка, “БИО ТЕРМАЛ“ ООД събира следната информация за Вас:

• Име, фамилия, телефон, електронна поща, организация /ако е такава/, адрес, при попълване на регистрационната форма на нашата уеб-страница shop.bio-thermal.net

• Данни за банкова сметка IBAN /при извършено плащане/, сума за плащане, дата на трансакция.

• Технически данни, които автоматично се изпращат към нас, когато използвате нашата уеб-страница - IP адрес, GPS координати, информация за устройството, от което посещавате уеб-страницата;

• Бисквитки (Cookies) - за идентифициране на браузъра или устройството Ви.

Цели и правни основания за обработване на личните данни:

Обработването на лични данни включва събиране, съхранение, унищожаване, предаване, коригиране, актуализиране, изтриване, унищожаване и всички други действия, които се извършват с Вашите лични данни.

„БИО ТЕРМАЛ“ ООД събира личните Ви данни, за да изпълни договорните си задължения по сключени с Вас договори за предоставяне на услуги – на договорно основание.

Съгласието за обработване на личните Ви данни се предоставя при регистрацията Ви на уеб-страницата ни.

Съгласието, което предоставяте може винаги да бъде оттеглено, като изпратите писмено искане до електронната поща: office@bio-thermal.net

„БИО ТЕРМАЛ“ ООД обработва лични данни и в изпълнение на законови задължения, както ако е необходимо с цел да се защитят животът и здравето на физическото лице, за което се отнасят данните.

„БИО ТЕРМАЛ“ ООД може да обработва лични данни и в случай, че има правен (легитимен) интерес, освен когато пред тези интереси преимущество имат интересите на физическото лице, за което се отнасят данните.

Защо събираме Вашите лични данни?

Получените от Вас лични данни ще бъдат използвани, за да можем да изпълним задълженията си към Вас, както и да помогнем за изпълнение на Ваши права, включително, но не само:

• За да Ви предоставим услугите и продуктите, предлагани от нас;

• За да Ви осигурим достъп до нашата уеб-страница, като за целта Ви показваме съдържание, което е относимо, персонализирано и ограничено спрямо заложените от Вас критерии;

• За да отговорим на Вашите запитвания, мнения и препоръки;

 

В допълнение на горното имаме правен интерес да събираме Вашите лични данни, защото без тях не можем да Ви предоставим услугата/продукта, към която/който имате интерес.

По какъв начин обработваме личните Ви данни?

За да предостави продукти и услуги, „БИО ТЕРМАЛ“ ООД обработва (събира) предоставените от Вас лични данни, относно физическата, икономическа, социална и семейна идентичност по следните начини:

- чрез попълване от Ваша страна на форма за регистрация в онлайн платформата ни;

- при актуализиране на данни по Ваше искане и попълване на форма за актуализация на хартиен носител или в електронна среда;

- чрез обработване на информация за Вашите посещения на уеб сайта ни;

- чрез обработка на информация за IP адреси, cookies (биксвитки), операционна система и тип браузър.

Колко време съхраняваме и обработваме Вашите данни преди да ги унищожим?

В зависимост от основанието на което обработване личните Ви данни срокът на съхранение на личните данни е различен. Вашите лични данни се съхраняват от нас за срок от 6 години от отпадане на договорното ни основание, ако обработваме личните данни за изпълнение на договорни задължения към Вас. След изтичането на този срок и в случай, че не съществува законово основание за продължаване съхранението на личните Ви данни, информацията за Вас се унищожава. От нашата система перманентно се изтриват записите за Вас, както и се унищожават хартиените досиета, съдържащи личните Ви данни.

На кого можем да предаваме предоставените от Вас лични данни?

„БИО ТЕРМАЛ“ ООД се задължава да не предоставя личните Ви данни без Вашето изрично съгласие на трети лица, освен, когато е необходимо за изпълнение на поети договорни задължения към Вас.

За изпълнение на поети задължения по възникнали договорни и/или преддоговорни отношения с Вас е възможно „БИО ТЕРМАЛ“ ООД да разкрие личните Ви данни на следните лица:

- Дружества, предоставящи куриерски /транспортни/ услуги;

- Компанията, която предоставя хостинг услуги, свързани с тази уеб-страница.

Има ли други случаи, в които можем да споделим личните Ви данни?

Вашите лични данни се предоставят на трети лица и в следните случаи:

• По искане на физическото лице, предоставило данните, субект на защитата на лични данни;

• По искане на компетентни органи съгласно действащото законодателство на Република България и на Европейския Съюз.

Във всички горепосочени случаи, лицата на които предоставяме Вашите лични данни са декларирали, че предоставят адекватно ниво на защита на личните Ви данни, включително чуждестранните дружества, позиционирани в рамките на ЕС и ЕИП. По отношение на дружества, позиционирани извън рамките на ЕС и ЕИП, за всеки конкретен случай, съответното дружество гарантира, че предоставя адекватно ниво на защита на личните данни, спазвайки изискванията на европейското законодателство.

Използване на „бисквитки“ (cookies policy)

Общи положения

„Бисквитките“ представляват малки текстови файлове, които се записват на Вашия компютър, когато се посещава уеб-страницата ни. В случай, че имате достъп до тази уеб-страница в друг момент, браузърът Ви изпраща обратно съдържанието на "бисквитките" на съответния предложител и по този начин позволява повторното идентифициране на терминалното устройство. Четенето на "бисквитките" ни позволява да проектираме нашата уеб-страница оптимално за Вас и Ви улеснява при използването й.

Деактивиране и изтриване на "бисквитки".

Браузърът Ви позволява да изтриете всички "бисквитки" по всяко време. За да направите това, моля, обърнете се към помощните функции на Вашия браузър.

Изтриването на бисквитките може да доведе до това отделни функции на уеб-страницата ни вече да не бъдат достъпни за Вас.

Общ преглед на бисквитките, използвани от нас:

В този раздел можете да намерите общ преглед на "бисквитките", които използваме.

Абсолютно необходими бисквитки

Определени "бисквитки" са необходими, за да можем сигурно да предоставим нашите услуги чрез уеб-страницата. Тази категория включва, напр.:

– "Бисквитки", които идентифицират или удостоверяват нашите потребители;

– "Бисквитки", които временно съхраняват определени потребителски данни (например съдържание на онлайн формуляр);

– "Бисквитки", които съхраняват определени потребителски предпочитания (напр. настройки за търсене или настройки за език);

– "Бисквитки", които съхраняват данни, за да осигурят безпрепятствено възпроизвеждане на видео или аудио съдържание.

Google Analytics

Google Analytics се предлага от Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google"). Ползваме Google Analytics с предлаганата от Google допълнителна функция за анонимизиране на IP адресите. Google съкращава IP адреса още в рамките на ЕС и само в изключителни случаи в САЩ, като и в двата случая записва само съкратени IP адреси.

Можете да възразите срещу събирането и обработването на данните ви, като изтеглите и инсталирате приставка за браузър от следния линк: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Какви са Вашите права относно предоставените лични данни?

При спазване на българското и европейското законодателство, включително Регламент (ЕС) 2016/679 на ЕС и на Съвета (Общ Регламент за защита на личните данни - GDPR) относно защита на личните данни, можете да упражните следните права:

 

• Правото на достъп до личните данни, които „БИО ТЕРМАЛ“ ООД обработва за Вас и да получите копие от тях;

• Право да искате от „БИО ТЕРМАЛ“ ООД коригиране, в случай че установите неточности или необходимост от актуализация на личните Ви данни, като изпратите имейл на office@bio-thermal.net, или извършите корекцията сами в регистрационната ни форма в сайта.

• Право да искате блокиране на личните Ви данни или ограничаване на обработката на лични данни, в определените от закона и Регламента случаи;

• Право да искате заличаване т.е. изтриване на личните Ви данни от „БИО ТЕРМАЛ“ ООД, в случай че са налице условията за това.

• Правото да възразите срещу обработването на личните си данни за целите на директния маркетинг. Към настоящия момент нашата фирма не използва директен маркетинг.;

• Правото да възразите срещу предоставянето на личните си данни на трети лица, като изпратите имейл на електронната поща на „БИО ТЕРМАЛ“ ООД: office@bio-thermal.net, или писмено заявление до посочения адрес: гр. София, ж.к. Надежда, бл. 410, вх. В, ап. 62.

• Правото, когато пожелаете, да оттеглите даденото от Вас съгласие личните Ви данни да бъдат обработвани за целите, за които сте дали съгласие например за маркетинг, като изпратите имейл на office@bio-thermal.net.

• Право да отправите заявка за преносимост на личните Ви данни в структуриран, машинно-читаем формат, който е общоупотребяван;

• Правото да отправите жалба или молба за защита на правата Ви пред Комисия за защита на личните данни, в случай че са налице предпоставките за това;

Можете да упражните всички права по всяко време на обработване на личните Ви данни.

Какво значи всяко от горните права?

Право на достъп до личните данни.

Това право Ви дава възможност да получите информация относно данните, които идентифицират администратора и неговия представител, целите на обработването на личните данни, получателите или категориите получатели, на които могат да бъдат разкрити данните, данни за задължителния или доброволния характер на предоставяне на данните и последиците от отказ за предоставянето им, както и информация за правото на достъп и правото на коригиране на събраните данни.

Данните не се предоставят, когато физическото лице, за което се отнасят, вече разполага с тях или в закон съществува изрична забрана за предоставянето им.

Право на заличаване, достъп, коригиране, блокиране

Право по всяко време да поискате от администратора да заличи, коригира или блокира лични данни, обработването на които не отговаря на изискванията на ЗЗЛД, както и право да поискате от администратора да уведоми третите лица, на които са били разкрити личните данни за всяко заличаване, коригиране или блокиране, което е извършено, с изключение на случаите, когато това е невъзможно или е свързано с прекомерни усилия;

Право на възражение

Право на възражение пред администратора срещу обработването на личните данни на физическото лице при наличие на законово основание за това, както и срещу обработването и разкриването на трети лица на Вашите личните данни за целите на директния маркетинг. Вие имате право да бъде уведомени преди личните Ви данни да бъдат разкрити за пръв път на трети лица или използвани от тяхно име за целите на директния маркетинг, като имате право да възразите срещу такова разкриване или използване.

Право на преносимост

Когато обработването на лични данни става по автоматичен начин, Вие имате правото да получавате отнасящите се до Вас лични данни, които сте предоставили на администратора, в структуриран, широко използван, пригоден за машинно четене и оперативно съвместим формат, и да ги предавате на друг администратор. Това право следва да се прилага, когато субектът на данни е предоставил личните данни въз основа на собственото си съгласие или обработването е необходимо поради договорно задължение. Правото не следва да се прилага, когато обработването се базира на правно основание, различно от съгласие или договор. Поради самото си естество това право не следва да бъде упражнявано по отношение на администратори, обработващи данни в изпълнение на обществените си задължения. Ето защо това право не следва да се прилага, когато обработването на личните данни е необходимо за спазване на правно задължение, на което е подчинен администраторът, или за изпълнение на задача от обществен интерес, или при упражняване на официално правомощие, предоставено на администратора. Правото на субекта на данни да предава или получава отнасящи се до него лични данни не поражда задължение за администраторите да възприемат или поддържат технически съвместими системи за обработване. Когато в определен пакет от лични данни е засегнат повече от един субект на данни, правото личните данни да бъдат получавани следва да не засяга правата и свободите на други субекти на данни в съответствие с настоящия регламент.

Право да отправите жалба или молба до Комисията за защита на личните данни

В случай на нарушаване на правата Ви имате право да сезирате Комисията за защита на личните данни в едногодишен срок от узнаване на нарушението, но не по-късно от пет години от извършването му. При нарушаване на правата Ви имате право да обжалвате действия и актове на администратора по съдебен ред или пред Върховния административен съд. Съдът не може да бъде сезиран, ако има висящо производство пред Комисията за същото нарушение или решение на КЗЛД относно същото нарушение е обжалвано и няма влязло в сила решение на съда.

Промени в Политиките за поверителност

При промени, изискващи съгласие или информиране на субектите на лични данни, поемаме ангажимент, че за всички такива промени ще Ви уведомим с изпращане на писмо по електронен път (e-mail) на предоставената от Вас електронна поща.

За всички несъществени, т.е. незасягащи промяна в целите или основанията на обработката на личните Ви данни, ще Ви уведомим чрез актуализация на уеб страницата на „БИО ТЕРМАЛ“ ООД на Политиките, като можете винаги да се информирате за актуалността им чрез посочената най-отдолу в този документ дата на приемане и влизане в сила на документа.

Така ще Ви бъде предоставена възможност да преустановите използването на някои или всички услуги и/или да се възползвате от правата си, част от които са посочени изрично по-горе. В допълнение ще вземем всички възможни мерки за осведомяване в случай на промени относно защитата на лични данни като поставим съобщения в мостреното помещение на „БИО ТЕРМАЛ“ ООД .

Тези политики за поверителност са приети и в сила от „БИО ТЕРМАЛ“ ЕООД от 24 май 2018 г.